Onze aanbevelingen

Ontdek samen met ons Oostende!

Leopoldpark

Het Leopoldpark werd in 1860 aangelegd op de oude vestingen van de stad. De fraaie muziek-kiosk werd in 1885 ingehuldigd. Sinds 1963 vond ook het wereldberoemde bloemenuurwerk er haar vaste stek.


Leopold II-laan, Oostende 8400

Kursaal Oostende

Kursaal Oostende is een mythische plek. Al van in de negentiende eeuw kwamen mensen ontspanning zoeken op deze plaats. Het huidige gebouw dateert van vlak na de tweede wereldoorlog. Maar geen schrik, van 2003 tot 2005 onderging het gebouw een ingrijpende renovatie.

Tegenwoordig kan Kursaal Oostende prat gaan op een schitterende concertzaal met meer dan 2.000 zitplaatsen, de Delvauxzaal voor evenementen tot 700 mensen, een schitterende Erehal waar tot 1.500 mensen kunnen feesten en vergaderzalen met 20 tot 200 plaatsen.


Kursaal-Westhelling 12, 8400 Oostende

Beachbars

  • Polé Polé Beach gaat voor een nostalgische, doorleefde sfeer, maar net met dat tikkeltje extra, getrouw aan de naam en faam.
  • Ook de surfclub is elk jaar weer een prima plek om een lief op te doen of gewoon met het zand dat tussen je tenen kriebelt de zon te zien ondergaan. 
  • Blue Buddha kiest voor lichtblauwe accenten in het interieur met palm- en olijfbomen. Je hebt Oostende nog nooit zo hip gezien.
  • Ook de jongens van strandhuisjesverhuurder Vandevelde hebben deze zomer weer een beachbar. Nippen van een sundowner wordt stilaan euh… vaste prik op het strand van Oostende. 
  • Ook Q-Beach keert deze zomer terug naar Oostende. Mét live-optredens, mét muziekevents, en mét zogenaamde silent movies, waarbij je met hoofdtelefoon naar een film kijkt.

Events via Facebook